top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvergerardhulsbos

Klachten aan rug, nek of schouder door thuiswerkenHeb jij last van rug, nek of schouderklachten?

Pijn in de onderrug, strakke nek en schouderspieren, sterke vermoeidheid. Herken je dit?


Een zittend beroep, verkeerde werkhouding of een zware belasting. Deze omstandigheden resulteren vaak in stijve of pijnlijke spieren in de rug, nek en schouder. En hierdoor kun je moe en lusteloos gaan voelen.


Wellicht werk jij ook meer thuis vanwege de maatregelen om het Corona virus te bestrijden. Het thuiswerken vergroot de kans op deze omstandigheden en dus het risico op deze klachten. Dit zien we terug in een toename van rug, nek en schouderklachten.


Onvoldoende herstel

In de meeste gevallen zorgt voldoende rust, slaap, beweging en goede voeding voor een natuurlijk herstel. In de praktijk kunnen er echter redenen of situaties voordoen waardoor je te weinig aandacht kan besteden aan deze aspecten. Bijvoorbeeld: Je zit in een ander leefpatroon, je hebt geen goede ergonomische werkplek thuis, het is koud en donker buiten, je zit in een stressvolle situatie etc. Er kan een negatieve spiraal ontstaan met klachten en een verminderd energieniveau.


Massage behandeling

Een rug, nek, schoudermassage helpt om deze negatieve spiraal te doorbreken. Afhankelijk van de situatie kan de massage worden gericht op ontspanning of behandeling van specifieke spierklachten. De massage wordt opgebouwd waarbij eerst de oppervlakkige spieren worden behandeld en erna de dieper liggende spieren. Het resultaat is een betere doorbloeding van de spieren waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Tevens komen er in je lichaam stofjes vrij die stress verlagend werken en je een geluksgevoel geven. Het resultaat is een diep gevoel van ontspanning.


Herken je iets van bovenstaand beschreven situatie en ben je geïnteresseerd in een rug, nek, schoudermassage? Je bent welkom in Massagepraktijk ‘Massage Vitaal Leiden’.56 weergaven0 opmerkingen
bottom of page