top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvergerardhulsbos

Last van je kuit, achillespees of hiel? Triggerpoints in de scholspier

Als je last hebt van pijnlijke of stijve kuiten, achillespees of hiel dan zou behandeling van actieve triggerpoints soelaas kunnen bieden.


Een triggerpoint: wat is dat eigenlijk? Een triggerpoint is een kleine verkramping in een spier. Als je op dit punt drukt voel je pijn of een tinteling. Dit kan op de plek zelf zijn maar ook op een andere plek. Dit laatste wordt afgeleide pijn of ‘referred pain’ genoemd.De scholspier is een platte kuitspier. Deze spier wordt scholspier genoemd omdat het een platte spier is die lijkt op een De Latijnse benaming voor deze spier is musculus soleus. De scholspier bevindt zicht achter grote oppervlakkige kuitspier of musculus gastrocnemius.
Triggerpoints kunnen ontstaan door diverse oorzaken. Voorbeelden zijn: een zware of eenzijdige belasting van de spier, een val of botsing, een beenlengteverschil of een scheefstand van het bekken. Als een triggerpoint actief (verkrampt) is zal de spier strakker zijn, minder doorbloeden en zullen er meer afvalstoffen achter blijven.Triggerpoints in de scholspier kunnen niet alleen klachten veroorzaken in de kuit, achillespees of hiel maar ook in de onderrug en in enkele gevallen rond de kaak.

Indien jouw klachten worden veroorzaakt door triggerpoints kunnen triggerpoint behandelingen deze klachten verlichten of verhelpen. Het is daarbij ook belangrijk de oorzaak van het ontstaan van deze triggerpoints weg te nemen. Denk hierbij aan: een verkeerde houding, eenzijdige belasting of het opheffen van een beenlengteverschil.


Interesse gewekt? Neem contact op met Massage Vitaal!


419 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page